13.08.21: 1000 ekstra vaksinedoser i uke 34

Koronavaksine hetteglass Pixabay FHI har i dag informert kommunene om at det kommer en stor leveranse med Moderna-vaksinen til Norge de neste ukene.  Sunndal kommune vil få 1000 doser av denne vaksinetypen i uke 34. Disse kommer i tillegg til vel 400 Pfizer-vaksiner. Dette betyr at mange vil få fremskyndet andre dose framover.

Alle som har time til dose 2 fra 9. september og utover, må være oppmerksom på SMS med innkalling til ny time.

Vaksinering flere dager i uke 34

Leveransene av Moderna-vaksinen kommer sannsynligvis tidlig i uke 34, slik at det i den uka vil være vaksinasjonsdager også tirsdag og onsdag.

- Dette er veldig positive nyheter, sier vaksinekoordinator Gunn Inger Reiten. Med såpass stor økning i leveransene vil vi både få gitt første dose til alle over 18 år tidligere, og bli fortere ferdig med fullvaksineringen.

Trygt å blande Pfizer og Moderna sine vaksiner

Det er første gang Sunndal kommune mottar Moderna-vaksinen, og det innebærer at mange som har fått Pfizer-vaksinen Comirnaty som dose 1, vil få Moderna-vaksinen Spikevax som dose 2.

- Dette medfører ingen større risiko for alvorlige bivirkninger enn det å få vaksine fra samme produsent, sier kommuneoverlege Svein Anders Grimstad. De to tilgjengelige mRNA-vaksinene anses som likeverdige. De bygger på den samme teknologien, og det å kombinere ulike koronavaksiner gir minst like god beskyttelse.