12.02.21: Unngå unødvendige reiser og test deg ved symptomer

Klikk for stort bildecovid-19 testingVi ser nå at de nye mutasjonene av koronaviruset sprer seg i landet, på Østlandet, rundt Bergen og nå sist til Trondheimsområdet med påfølgende restriksjoner i regionen rundt. Kriseledelsen i Sunndal vil derfor understreke at det nå er spesielt viktig å unngå reiser som ikke er strengt nødvendige, og å teste seg ved symptomer.

Det er også viktig å være spesielt forsiktig og oppmerksom med hensyn til å begrense sosial omgang, unngå kontakt med sårbare personer, holde nødvendig avstand og utvise god smittehygiene etter nødvendige besøk i områder med smitteutbrudd.

Samtidig er det viktig for alle å ha lav terskel for å teste seg ved luftveissymptomer.  Infeksjonsklinikken er åpen hver dag, også i helgene, og testsvar kommer vanligvis samme dag eller dagen etterpå.

Test kan enkelt bestilles på nett, eller ved å ringe infeksjonsklinikken direkte. Merk at Sunndal kommune fra mandag 15. februar går over til bestilling via helsenorge.no.

Fra 15. februar må du bestille test via helsenorge.no

Fra og med mandag 15. februar går Sunndal kommune over til bestilling av koronatest via helsenorge.no.  Det vil si at c19.no ikke skal brukes til timebestilling fra den datoen.

Du finner enkelt timebestilling ved å gå inn på helsenorge.no og velge Timeavtaler. Du kan også gå via kommunens hjemmeside som tidligere.

Med denne endringen får du nå både timebestilling og testsvar samlet på samme nettsted.

Dersom du ikke ønsker å bestille time digitalt, kan du ta kontakt med infeksjonsklinikken på telefon 907 14 174. Telefonen er betjent alle dager mellom kl 08.30–10.00 og 13.00–15.30.