09.01.21: 6. smittetilfelle i Sunndal

Klikk for stort bildecovid-19 test Pixabay En ca. 60 år gammel utenlandsk statsborger, med arbeidsopphold i Sunndal, testet fredag 8. januar positivt for covid19. Dette er det 6. smittetilfellet i Sunndal.

Vedkommende har kun lette symptom. Det er etablert kontakt med helsetjenesten slik at han raskt vil få hjelp hvis tilstanden skulle forverre seg.

Den smittede har fulgt alle retningslinjer. Han testet negativt i løpet av siste 72 timer før avreise fra hjemlandet. Ved ankomst Sunndal tok han raskt kontakt for ny test. Det viste seg dessverre at den var positiv. Saken illustrerer godt hvor viktig det er at myndighetenes retningslinjer følges.

Pasienten har kun hatt en nærkontakt i den aktuelle perioden. Han testet negativt 8. januar og vil bli retestet kommende uke. Begge de aktuelle personene er satt i henholdsvis isolasjon og karantene.

Svein Anders Grimstad
Kommuneoverlege