06.01.21: De første koronavaksinene satt i Sunndal

Klikk for stort bildeFørste koronavaksine 6. januar 2021Onsdag 6. januar ble de første vaksinene satt i Sunndal, etter at den første leveransen av vaksiner kom samme morgen. Mary Hansen ved Sunndal helsetun var den første som fikk vaksine i Sunndal. Hansen tok det hele med stor ro, og var glad for å endelig få en vaksine mot korona.

Det er totalt rundt 70 beboere ved helsetunet som skal vaksineres, og dette er nå altså godt i gang.  I uke 2 er det ventet 20 vaksinedoser til Sunndal.

Etter at beboere på sykehjem er vaksinert, er det eldre over 85 år som står for tur. Helsemyndighetene åpnet i tillegg før nyttår for at helsepersonell skal kunne få en viss andel av vaksinene (inntil 20%), parallelt med de prioriterte gruppene.

Ikke nødvendig å ta kontakt

Personer i de prioriterte gruppene vil bli kontaktet for vaksine når dette er aktuelt, det er ikke mulig å bestille time eller sette seg på venteliste. Kommunen har foreløpig ikke satt i gang med å kontakte noen utenom helsetunet om vaksinering.

Godt å være i gang

Det er varslet at kommunene vil få regelmessige ukentlige vaksineleveranser framover. Dette kan imidlertid endres på  kort varsel etter som fordeling mellom kommuner kan bli endret på grunn av tilgang eller kapasitet, eller nye vaksinetyper blir godkjent.

- Det ser foreløpig ikke ut til at det blir massevaksinasjon med det første, men vi har planene klare for dette når det blir aktuelt, sier prosjektleder Gunn Inger Reiten. - Det er veldig godt å være i gang med vaksineringen nå, og det at vi får såpass begrenset antall doser om gangen gjør at vi nå får kommet i gang på en kontrollert og god måte, sier Reiten.

Informasjon om koronavaksinasjon i Sunndal

Se oppdatert informasjon om koronavaksinasjon her.

Klikk for stort bildeKoronavaksinering 060121 Klikk for stort bildeKoronavaksine

Gunn Inger Reiten
Konsulent