04.02.21: Status vaksinering uke 5

Denne uka har det vært vaksinering onsdag og torsdag, og det er satt totalt 113 vaksinedoser.  Kommunene fikk beskjed før helga at antall vaksiner ble økt med 50%, det vil si at enda flere enn planlagt har fått vaksine denne uka.

24 av de vaksinerte var dose 2, og av de 90 resterende dosene gikk hovedmengden til eldre over 85 år. I tillegg ble det denne uka satt de første vaksinene på prioritert helsepersonell. Dette var personell fra legekontorene, infeksjonsklinikken og ved helsetunet. Dermed øker sjansene for at helsetjenestene er operative framover om vi skulle få et smitteutbrudd.

Kommuneoverlegen var blant de som fikk sin første dose onsdag. – Vi har god tro på vaksinene, og det er svært viktig for å få bukt på koronaepidemien at en størst mulig andel av befolkningen lar seg vaksinere, sier Grimstad.

I uke 6 er det varslet at kommunen vil få 22 vaksineglass (132 doser). Det gjenstår da en siste gruppe av eldre over 85 år, som får innkalling til neste uke. I tillegg blir det da begynt på gruppen mellom 75 og 85. Alle blir kontaktet direkte.

Vaksinasjonslokale er fortsatt Sunndal kulturhus, der er det god plass for parkering på kulturhusplassen, og vakter som sørger for at alle kommer seg trygt på plass.

Skulle noen ha spørsmål knyttet til vaksinasjon, er det mulig å ringe vaksinasjonstelefonen med telefonnummer 901 59 512, som er åpen hverdager mellom kl 0900–1500.