04.01.21: Nye nasjonale innstramminger og tiltak i Sunndal

Klikk for stort bildeAlt blir braRegjeringen har innført nye nasjonale innstramminger for å hindre økt smitte i samfunnet fram til 18. januar. Det sentrale i tiltakene er å begrense kontakt mellom folk - både hjemme, på arbeidsplassen og i tilknytning til aktiviteter og gjøremål. Kriseledelsen i Sunndal vil oppfordre alle sunndalinger om å overholde disse anbefalingene, slik at vi kan opprettholde kontroll på smittesituasjonen lokalt, og bidra til å dempe smittebølgen nasjonalt.

- Når vi nå denne uka setter de første vaksinene her i Sunndal, kan vi endelig ta fatt på siste etappe, sier ordfører og leder i kriseledelsen, Ståle Refstie. Og ved å bidra til å holde smitten nede, bidrar du også til en bedre innspurt, sier Refstie.

De første vaksinedosene kommer etter planen til Sunndal på onsdag denne uka, og det er beboere ved Sunndal helsetun som vil få de første vaksinedosene, i tråd med de nasjonale prioriteringene.

Sunndal kommune har, takket være god innsats og en god dose flaks, hatt få smittetilfeller - totalt 5. Det er for tiden ingen kjent smitte i kommunen. I løpet av jula ble testkapasiteten økt, slik at det nå er testing hver dag, og raskere avklaring på prøver. Det er viktig at alle har lav terskel for å teste seg nå etter julefeiringen. Test kan enkelt bestilles på c19.no.

Tiltak i Sunndal kommune

Skole

Alle landets videregående skoler og ungdomsskoler går over til rødt nivå fra 4. januar. Dette inkluderer også voksenopplæring.

Både Sunndal ungdomsskole og Sunndal voksenopplæring vil ha skolen så åpen som mulig innenfor rødt nivå.

Ved Sunndal ungdomsskole ble det digital undervisning mandag 4. januar. Fra tirsdag 5. januar begynner skolen med tre dager undervisning på skolen og to dager med hjemmeskole pr. uke pr. trinn. Skoleskyss vil gå som tidligere, så lenge smittesituasjonen tillater det.

Kultur

Regjeringen anbefaler at alle organiserte fritidsaktiviteter, idrettsaktiviteter, kulturarrangementer og livssynssamlinger innendørs, utsettes til etter 18. januar. For de ulike kulturtilbudene og tjenestene i Sunndal blir dette slik:

• Kulturskolen – all fysisk undervisning blir utsatt denne perioden. Det gjennomføres digital undervisning der det er mulig og hensiktsmessig.
  • Kulturhuset – stengt for all aktivitet/arrangement.
  • Bibliotek – vanlig åpningstid, tilpasset smitteverntiltak
  • Ungdomssenteret – åpent for mindre grupper, tilpasset smitteverntiltak
  • Svømmehall – stengt for publikum, men barneskolene kan gjennomføre sin svømmeundervisning.
  • Idrettsanlegg – utsetter oppstart av organisert aktivitet til etter 18. januar.

Helse- og omsorgstjenester

Besøk til beboere i institusjon frarådes, i tråd med nasjonale anbefalinger om besøk i private hjem. For øvrig gjelder kommunens besøksrestriksjoner.

Dagsentertilbud for demente og for psykisk helse holdes åpent, tilpasset gjeldende smitteverntiltak.

For øvrig er helsetjenester i normal drift, tilpasset gjeldende smitteverntiltak.

Rådhuset

Det vil ikke være anledning til fysiske møter eller besøk/samtaler på rådhuset. Publikum bes derfor om å ta kontakt via telefon eller e-post, eller bruke våre selvbetjeningsløsninger på nett.

Politiske møter

Politisk møteuke i uke 3 flyttes til uke 4, kommunestyremøte i uke 5 flyttes til uke 6.

Hjemmekontor for ansatte

Ansatte i Sunndal kommune oppfordres til å ta hjemmekontor når det er mulig eller behov. For øvrig legges det opp digitale møter, og til begrenset sosial kontakt og strenge smitteverntiltak på arbeidsplassen.