Ordfører Ståle Refstie (Ap)

Ordfører Ståle Refstie - Klikk for stort bilde

Hei!
Mitt navn er Ståle Refstie, og det er jeg som er ordfører i Sunndal.

Jeg representerer Sunndal Arbeiderparti, som i perioden 2011-2015 har 16 av de 27 representantene i Sunndal kommunestyre. Vi har altså rent flertall, og dessuten et godt rødgrønt samarbeid med Sunndal Senterparti og Sunndal Sosialistisk Venstreparti.

Selv sitter jeg i Sunndal kommunestyre på fjerde perioden. Min første periode satt jeg i skole- og barnehageutvalget, min andre periode i økonomi- og planutvalget, og inneværende periode satt jeg både i økonomi- og planutvalget og oppvekst og omsorgsutvalget fram til stortingsvalget i 2009. Da Tove-Lise Torve, Sunndals daværende ordfører, så ble nominert til Stortinget, sa jeg ja til å overta ordførerkjedet hvis hun ble valgt inn på Tinget - og det ble hun selvfølgelig... Deretter ble jeg gjenvalgt som ordfører ved valget i 2011.

Sunndal er for tiden inne spennende og til dels dramatiske tider. Hydro Sunndal - selve hjørnesteinsbedriften vår - er rammet av finanskrisa, noe som gir oss store utfordringer. Sunndal på vei inn i eldrebølgen, med de utfordringene dette medfører. Vi har store tunnelprosjekter i gang og på trappene som må følges opp kontinuerlig. På toppen av dette ønsker Sunndal å være en attraktiv kommune for hjem- og tilflytting. Som ordfører har jeg derfor fokus på næringspolitikk, eldrepolitikk, samferdselspolitikk og regionutvikling.

Litt om meg selv: Jeg er gift og har tre barn. Til Sunndal kom jeg som 3-åring, vokste opp i Sjølseng, men flyttet til Løykjahagan da jeg var 14. Som 19-åring flyttet jeg fra bygda for å studere, men kom hjem i 1996 for å gjennomføre en doktorgradsutdanning ved Akvaforsk (nåværende Nofima). Deretter har jeg jobbet som ernæringsforsker ved Nofima, en jobb med mye reising i inn- og utland.

Giftet meg gjorde jeg i 2005. Nå bor jeg på Håsen, og trives på den rette sida av elva enten man kaller den Vestkanten eller Vestbredden.

Jeg er altså innflytter, utflytter, hjemflytter, tredaling, akademiker, ektemann, tenåringsfar, småbarnsfar, vitebegjærlig, samfunnsengasjert, lokalpolitiker og sunndalspatriot. Som sunndaling er jeg glad i naturen, men trives vel så godt med nesa nedi ei bok. Jeg er dessuten glad i mennesker. Ingenting opprører meg mer enn mennesker som på det groveste tar seg til rette på bekostning av andre. Ingenting rører meg mer enn mennesker som uten tanke på seg selv gjør stor innsats for medmennesker. For meg er mellommenneskelig forståelse, fellesskap, samhandling, solidaritet, sosial utjevning og velferdsstat ensbetydende med sivilisasjon. Slik skaper vi gode samfunn, og slik kan vi leve i fred. Så skal jeg ikke påstå at jeg lever opp til disse idealene, men jeg forsøker - og så lenge vi forsøker er det håp.

Kontakt ordføreren
Kontakt ordføreren
Navn / E-postStillingTelefonMobil
Ståle RefstieOrdfører71 69 90 20481 23 126
Sist endret 27.05.2015 10:40
Fant du det du lette etter?