Konserter, verdensdager og film

Om noen dager fylles teltet på Øratorget med festglade sunndalinger – og helt sikkert noen tilreisende. Sunndal Rockeklubb har i år en imponerende plakat for teltet, med navn som OnkelP, Maria og Marit Larsen. Og inne i Hovshall kommer Ladyen til å regjere i halvannen uke til ende.

Barnas Verdensdager

Men også Sunndal kommune vil bidra til at Ørafesten blir dager med tilbud for både unge og eldre. Lørdag 22. juni inviteres det til Barnas Verdensdager på Øratorget, i Sunndal kulturhus, Sunndal folkebibliotek og Sunndal ungdomssenter. Flere tjenester i kommunen har gått sammen for å få dette til. Det hele starter i teltet kl. 1100 og varer fram til 1500.

På programmet står ulike aktiviteter som verksteder, ansiktsmaling, traktorsafari, lesestunder, konserter, omvisninger bak Lady-scenen, ulike mattilbud – og litt av hvert annet. Dette kommer til å bli kjempeflott.

Barnas verdensdager - Klikk for stort bildeBarnas verdensdager

Filmen ERFARINGER

Allerede onsdag ettermiddag, 19. juni, har vi premiere på filmen Erfaringer. Det er Kulturtjenesten i samarbeid med Torgeir Brun som har fått pusset støvet av denne filmen, fått digitalisert den og gjort den klar for visning i kinoen. Filmen er fra tidlig 70-tallet der ulike lokasjoner i Sunndal er i bruk. Det er livet i blokkene og på Verket, det er kjøpesenter og andre sentrumsmiljøer – og det er motorsykler og mye fin natur. I løpet av de 30 minuttene filmen varer, dukker det også opp flere lokale ansikter fra den tiden. Her er det tid for å kose seg og for å mimre litt.

Filmen blir vist i Keila på Sunndal kulturhus klokken 1600 hver dag i Ørafesten. Gratis inngang.

Agnete Brun

Konsert med BIRRI

Mandag kveld inviterer Kulturtjenesten til konsert med Birri. Stedet er selveste Lady-scenen i Hovshall.

Dette er bandet og prosjektet til låtskriveren, artisten og sunndalingen Brita Skare Malvik. I 2019 debuterte hun med albumet «Ten Years» - et album som fikk både publikum og anmeldere til å ta fram superlativene. Nå er det nye albumet like om hjørnet, og sunndalingene blir de første som får høre musikken fra denne nye produksjonen.

En singel, Carriers, er allerede sluppet. Den lover godt – for å si det noe mildt.

Musikken til Birri varierer fra tunge riff til sarte pianoballader, av og til også med storslåtte strykerarrangement. Det er mye inspirasjon fra 70-tallet i musikken, men alt er gjort på Brita Skare Malvik sin måte. Musikken til Birri er gjenkjennbar uavhengig av ballader, tyngre riff eller til og med de gospel-inspirerte innslagene. To stikkord kan god være kvalitet og egenart.

Birri stiller med fullt band på scenen mandag kveld klokken 1900. Velkommen!

Lunsjkonsert med Ladyen

Dette blir en times lunsjkonsert i Støgu med Yngvild Støen Grotmol og gitaristen Brynjar Bøe. Konserten starter klokken 1200, men allerede klokken 1100 serveres det tapaslunsj.

Dette kommer til å bli en variert konsert der både jazz, bossanova og latinamerikansk og spansk musikk står på repertoaret. Om konserten sies det også: Med sin ærlige stil og originale instrumentering, skaper de et klangfullt og nakent lydbilde som vekker livsglede, lidenskap og melankoli.

Yngvild Støen Grotmol: sang, melodika, kalimba og perkusjon.

Brynjar Bøe: Gitar, ukulele og sang.

Konserten arrangeres av Kulturtjenesten og Sunndal Pensjonistforening og støttes av Det kulturelle spaserstokken.